Friday, December 30, 2011

indeed I really want !

assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh . hihi :) 
hai readers, stalkers, gorgeoussssss , handsome , busybodiesss !  hai untuk semuaaasemua lah . 


this picta has no related to the dead-or still alive man .wohaaaaa .

You may keep wondering about my title above huh ?#bajet ada org nak tahu gila. okay as you all know la kan kan , kitorang student uia and other uni's students perhaps ni dah nak start sem3 bulan January nanti . yeaaah since sekarang dah tinggal beberapa hari je lagi nak January,my dearest mummy nagged me for not prepared to back there (UIA)  . Macam nak halau je. haha. oke kidding. serious, my mom told me to do the checklist for the things that I gonna buy then. Im kinda like grrr, what shud I buy, umi ? hihi. macam soalan bodoh. haha. even the boarding students know what they want .Seriously, Imma a big excited to see my friends there #ye la kan dah tiga bulan cuti. But yeaaah I've another important commitment rather than thinking about them. New semester with the new subtopic , new chapters . ahhhh cennnncana ! ottoke ahjussi. Not forgotten, the resit for maths is totally torture me . How come they (the lecturers) asked us, the (cutemuteeeeee students) to revise maths in our holiday. maths ? serious ? yeaah takgurau langsung nyah.macam taklogik gilaaaa.

grr , I've being far far away from the title. act, title atas tu ada kaitan ngan satu benda alah yang aku dah lama nak beli ni .okay curious tak ? okay tak . fine T.T hahahahhahaha gedik gila hasbie ni .taktahulah terlebih makan apo . okayokay sebenarnya aku nak beli beg for the new coming semester ni. umi, please buy me one ! I'll buy some more in kay el lumpur then :P haha. aku nak beg untuk pergi kelas. seriously. I really need that. the leather one like my sista's bag. bukan nak riak ke ape kan tapi yang biasa macam tak kukuh , serious. kenapa susah sangat nak belikan untuk bie padahal kaklong tu dia tak mintak pon umiabah faham ?  so that they bought one for her T.T


Ini bukan kemahuan, ini sudah menjadi keperluan .

h\hahahahahhaha.macam kelakar gila aku bagi penegasan macam tu. bajet umi aku baca blog aku bagai. Memang dah banyak kali aku bagitahu umi nak beli bag utk guna nanti sem baru ni. aku cakap, kononkononya aku takde bag, and bag lama dah usanguzur .eh , tapi betullah yang satu tu dah uzur. hehek #mampos aku nanti umi tengok barangbarang yang aku tinggal kat umah kazen aku. sebenarnya aku dah beli 2 beg masa kat sana. campur ngan yang umi belikan, 4. tapitapitapitapitapiiiiii tu untuk sem dulu :P hahahahhahah.

Haritu aku keluar dengan girlfriends aku, exnaimians laa kan. Then, my mom ada la jugak tanya nak beli terus ke tak. Then, masa kat sana aku cari lah jugak kan. Tapi takde satu pon yg berjaya menarik perhatianminat aku macam yg cik abang aku buat.pheww tuih. hehek. Umi keep suggests me to buy at Parkson because she'd shopping there twice before. And she told me that superb sale was there. And Im asking her, 'so why you cudda bought me one among them, umi ?'

And jawapan macam biasa, nanti bie tak suka pulak pilihan umi -..-

okay stress. sekarang ni habuk pon takde untuk next sem !  

NOK BEGGGGGG

oh yaaa btw, mesty la kena shopping kan sebab my whole family will send me there :P i really hope that my parents cudda spent their precious time for me to buy the becoming checklist things. yeaaah .excited gilaaaa nak jalanjalan nga family #bajet holiday 

but deep in myheart, 
how I'll used with the new situation after 3 months being with my family ? #terfikir una T.T 

# happygila dapat hang dengan my girls :D
# thanks for that superb birthday present, bby.
#ada dua novel yang nak dibaca - OR, AA+BB
# dah tengk OR . apa yang superb nya ?--'
#Azam tahun baru -grrrr .......
# waiting for my bestiz belanja dengan gaji dia hihiks !

p/s : banyak benda lagi nak share sebenarnya, tp sebelum ada yg muntah I better stop :) 

bye. 

Wednesday, December 21, 2011

damn beautiful morning :)

heyyoww whasuup yoww peeps . #terus terlupa salam . ehem . assalamualaikum :)

I really hope that I'm not dreaming right now bebeh . yeahhh  and If so, please dont wake me up for no such an important thing as ADAANAKDATO' pinang aku. loL. oke no kidding. seriously, I also didnt know why I woke 'that' early this morning.Act, my mom wanna go to school and asked me to prepared the well-prepared break-the-fast to my siblings and my grandma. #suchagreatdaughterIam yeah I know. perahsantan gileeew .haha . I admitted that I spent almost 12 hours on sleeping and 12 hours more being alive.what a great expounder of time I am. please dont tell me the fact that I already know .#pengakuanberanimati loL anak sapa laa ni.

okay the all above nagging didnt related to my title at all. #pulokk ? haha :) guess what bebeh ?
*******
ID RT my tweet ! teeeeet .ohmy he's really superbawesomehandsomeherogorgeous omo . okay tak faham ? ID tu IQRAMDINZLY. okay tak terkejut jugak ? memang hati kering la hampa semua.  hahaha *gelakorangBAHAGIA .okay la let 'nabda' min awwal " pheewww -.-'I decided to fill my morning with ber-TWEET la kononkonon .bajet orang semua dah bangun. Then , aku tengok ID pon ada masa tu. then, I tweet him for he didnt reply mine yesterday because there're too many timeline to replied #ayat sedapkan hati .aku tak mengharap pon *muka keciwa .then tetiba, he RT my tweet . omo, sumpah happy gilewwww titeewww shukeew awak la ID. titeww tak jadi benci awak laaa :)

kalau ayat biasabiasa okay lah jugak kan . guess what ? sekali dia reply, umphhh. he replied this ;

ALLHAMDULILLAH, TQ DEAR --- then RT mine .*omo, faint ! melt !


ID panggil aku DEAR !!!!!!! olololo thanks dear :) . #takpyhbagitawakudiapggilorglainapa

 I keep questioning myself this. I dont care about you those yang artis balas tweet korang. Im just too happy because he's ID .kau hado?He's the only Malay's actor that I admired since Imma cute school student . Im too excited. Even the word cudda not pay for that. serious ! Thanks for everything bby <3 ! for me, you really look stunning and handsome . Dont care others. They have problem with their eyes :p

p/s : Even I have 1million people incited me to ignore you, me wont change . perghhhhh .
seriously aku happy gileeew .lefchu, ID <3 !
ENTRY INI AGAK MELAMPAU .so what ? SILA SABAR haha ! 
lepas ni nak bangun awal lagi lahhhh :P 
IGNORETHEGRAMMARERRORBECAUSETHEYRESUCK !

Sunday, December 18, 2011

keep smiling :)


I'm happy with my GIRLFRIENDS .
 They REALLY made my DAY .
NO JOKE .
 lebiu laaaaah guys.kiss sikit mwahmwah :*


yeaah. I celebrated una's bfdey yesterday. *already 18th Dec . but the guestS who came to my hommy were part of myfriends, my k.long's friends, k.long's boyPRANK  hehe and my relatives, and for sure not una's friends . hehe*memang takde pon  .I enjoyed it much , seriously. Because naddy, cheten ,and yaa made my day. Thanks guys. I dont know why but I really miss my naimians budd(IES) much ! I wanna LEPOK withhh you guys mehhh . This made me hate the given holidays much ! ---> uia 
3months by doing nothing is really SUCK ! #sigh

Naddy's still the same .memang tak pernah terhapus dek kekuyalan . sumpah !
Yaa, long time no seeeeee :P you look more biuwtipul la bby . are you taken ? story mehh :P or SPA have made the rule that a nurse shud be that kind of chumell, yaa? HAHA
Cheten's my partner of gossiping the unNECESSARIly stuff . she's shooooooo cool . drive by herself . bukanmacamaku.sentuhsterengkeretamacam gampanggggggg :(

I envy with una . she got SMURF , dolls , gowns *sigh* , bicycle *! , and many moremoremoremore .

## What if I'm planning for my birthday party for my 20th part ? perhaps ?
oke not funny T.T till then yaa :)
HAHAHAHAHAHAHAHAHHA 

Monday, December 12, 2011

hasbie taip benda FAKTA? ohmyyyy .

hai . assalamualaikum :)

terasa nak update blog sebab nak beat BLOG AKU BUKAN BLOG BAPAK KAU . haha. bajet doe. haha takde ah. saje nak kongsi apa yang aku TER-tengok kat buletin 1:30 tadi. eh,aku pon tegok berita nyah . ingat bapak kau je bole ? hihi

KEBERANGKATAN PULANG SULTAN YANG KE -13 . okaaay sedih T.T


tolong jangan cakap korang tak kenal ! *muka cuak .

okay .hari ini genap 12 disember 2011. cukuplah 5tahun pemerintahan TUANKU MIZAN ZAINAL ABIDIN .tadi aku tengok baginda sultan diarak keliling kampung  DATARAN PARLIMEN .dan tidak ketinggalan baginda bersalaman dengan pegawai istana sebelum berangkat dari ISTANA NEGARA.  biasa la kan, berkumpul untuk bagi sepatah dua kata   katakata terakhir . yang aku perasan kat situ yang turut sama menyertai upacara tu of course la tidak lain tidak bukan perdana menteri kita dan isteri beliau .tapi sebenarnya Keberangkatan baginda berdua diiringi Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek selaku menteri pengiring dan isterinya, Datin Seri Che Sharifah Ismail. # copypasta ni
 baginda jumpa  menterimenteri kabinet yang pernah bekerja satu bumbung dengan baginda la. nak mintak maaf kot. 

aku takthu kenpe tapi rasa macam sedih siot mase tengok berita tadi. macam cepat gila kan dah tukar pemerintah ? mungkin sebab dia hensem berkaliber la kot. hehe. oke gedik . tapi no wonder la kan sebab baginda menjadi raja termuda yang menaiki takhta mase umur 36 tahun. kau hado ? haha. memang tak lah kan . haha *gelak jahat. tapi sumpah aku rase respect kat dia. *macam la aku notice rajaraja sebelum ni tetttt. haha. baginda kan macam menyerlah sebab tu aku tahu serba sedikit. lagipun isteri cun beb. PEMAISURI NUR ZAHIRAH suits him well:) aku taktahu kenape tapi rasa macam baginda seorang yang memberi komitmen terhadap sesuatu perkara. and aku rase baginda antara raja melayu yang sangat mengambil berat pasal agama.bukan nak cakap yang lain tak bagus. haissssh susah nak update pasal sultan ni.sebab tadi dalam berita, pembaca berita tu cakap yang baginda selalu solat jemaah bersama rakyat . 

"PERBEZAAN SOLAT BERJEMAAH DENGAN SOLAT BERSENDIRIAN ITU ADALAH 27 DARJAT"

so memang bagus la kan. tapi kenapa tadi aku tengok baginda main salam je dengan betina perempuanperempuan yang hulur tangan kat baginda ? hah takleh pertikai eh ? okay silent -.-
just think positive. mungkin taknak bagi orang yang jahil agama tu aib. okay tutup cerita pasal ni. hihi

then tadi, kirakira pukul 1 lebih tadi baginda bersama isteri terchenta dah naik flight nak balik Terengganu .yelakan . dah orang lain nak naik takhta. depa pon blah ah. memang dah adat macam tu. even baginda still muda terangtangtang umur 44 tahun, tapi kalau dah sampai seru, eceh . sampai seru . haha. lebih kureng la. maksudnya, kalau dah genap 5tahun pemerintahan, memang kena serahkan pemerintahan kat raja lain la pulak. ikut turn.



 PATIK MENJUNJUNG KASIH, TUANKU. 
daulaaaaaaaaaaaaaaaaat tuankuuu t-.-t 

 dan yang akan menggantikan baginda sultan ialah sultan kedah :
#bila la raja kte ni TUANKU FARIS PETRA? cant wait laaaa .

TUANKU ABDUL HALIM MU'AADZAM SHAH.
welcome to the world :)
apapun , harap2 pemerintahan baginda lebih baik daripada yang sebelumsebelumnya.

p/s : perghhhhh macam tak caye aku update pasal ni. apa macam ? *angkat kening double jerk .
apaapa kesalahan, patik mohon maaf .
my keyboard ends here.papai :Pp

Friday, December 9, 2011

khatam --'

assalamualaikum.hay hello hai :D

grrr. novel act :P i have read them all for now .*semenjak cuti sem bermula*


7 HARI MENCINTAIKU i love SR publication damn muchymuchy mucccchhh !<3
okaaay tk rugi beli. sila highlight BELI  :P


LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU sumpah tak mnyesal baca .hihiks .


SWEET SOUR the sweet beyond the sour. trust me !


SAYANGKU CASPER macam hiperbola. but, kinda best !


CINTA KONTRAK hahahahahahahahah


ROOFTOPRANT hlovate bukan novelist fav sy. tp sy suke sstgh novel dy.


SEKEBUN BUNGA CINTA okayokay la.


RUANG RINDU keroetif !

KAU LAKSANA BULAN  takbestttttttt sangat.
AKHIRNYA AKU KAHWIN sumpah tak besttt. macam hape. 
SEPTEMBER YANG PERTAMA okaay memang bukan macam novel pffft .
terzahir di sanubari #tertinggal . HAHA



OMBAK RINDDDU DU DU DU .
sumpah nak novel cover niiiih ! even dah baca, NOKKKKK!


p/s : sumpah macam takde kerja upload cover novel satusatu.*bila keborinan melanda* haha.aku atur novel tu ikut ke'best'an dia excpt ombak rindu la.. HAHA .you shud trust SR <3 hihi.kalau khatam quran bagus kan kan ? okayyy my bad. kbye .

Saturday, December 3, 2011

SHALL I ?

Nothing much to say . it was just crossed my mind about 5 seconds ago .grr i feel like wanna make a tumblr acc. kbye.


TUMBLR . haha



cool, right ? 




it is just suddenly there filling my head. ohmyyyyyy . 



i love pictures <3, and i really have no idea when and how does it come.




Thursday, December 1, 2011

past is past :')

truly speaking, i feel so hard to let the november goes. i dont want to leave that month because my day on it .i know i cant stop it happens because my precious december is coming my way . hihiks.btw, thanksss to my parents for that superb blues ! yeaaaah . shhh for those who know that blues . and to him, who made a CRAZYbirthdayprank to me. haha im really appreciate your effort, man :D that was not a figment of imagination.  i really have no idea how you handle that. so muchy muchy thank youuu :Pp haha and i cant help my feeling being   aggrieved towards her.one of  my bestiz didnt wish to me :( but i know she didnt purpose to do that. i just can simply give you my forgiveness :Ppp  hihiks. sokay dear :) not forgotten, thankssss for those wishes, hopes,sarcasticm words on that day; 28 november 2011  <3 .

actually, im updating this entry just to spill these words out :


                   helloooo december :)

                           
                                      please make my heart smiles with you :W


 When the hope has stopped, there's nothing much I can do except letting you go . Things were meant to happen .Everyday we learn something so that we'll keep improving to be a better person.  bye boy .



Thursday, November 17, 2011

I LOVE TO BE SINGLE FOR NOW :P

 . saya dengan dia hanya kawan biasa .Yessss, no doubt .

K.A.W.A.N

Why my friends keep asking me about him ? --' grrrr, i think because of THAT pictures . dem you, picta ! urghh .. !


chill hasbie, chill .

SEKIAN . 

P/s ; pendek kan ? saya taknak spoil mood happy saya : malaysia menang malam ni . yeaaaah ! lebiu harimau malaya  :)))))

Saturday, October 29, 2011

final result :DD

saya hanya mampu mengucapkan syukur. alhamdulillah :DD apapun, mungkin ini yang terbaik.


THANKS ALLAH !


saya merancang, DIA juga merancang.dan DIA ialah sebaikbaik perancang.


#kuatkan semangatku, ya allah.






Thursday, October 20, 2011

how i wish he'll be mine. *HARAPAN.haha

hasbie bukhori says hye to stalkers.
 (macam ada .blah ah kau, HASBIE.hihi:P)



he is too handsome.dont you think so? HAHA

#oke meh nak tolong jawab bagi pihak dia, thanks semua :D doakan saya dengan HASBIE.haha!

say cheese !

tengah serabut.sumpah tak tipu :P

when this feeling keeps disturbing me, i do hope you-people around me leave me alone :D *bajet gila macam bole hidup tanpa orang sekeliling.omg-,- betul jugok:D hihi. okay. i take my words back.btw, tolong faham.saya juga manusia biasa yang ada perasaan.feelings- to be respected, to be alone, to be not disturbed,to be not admired, and not to be in love for now.*yang dua belakang tu macam bajet gila-..-

i really appreciate you, you you,semuasemua lah!thanks bebeh , thanks for your care.  but i think i no need that SOMETIMES. *can you see that with the caps and highlight right? hihi.

rasa kadang2 macammm- kenapa teknologi sangat maju? sampai orang boleh connect dengan kita in anyway !

omg-,- this should be changed perhaps.

taknak merapu , bak kata my mom terchenta; 'bo wat serabey xkuah'. sapo buleh translate, kawe salute getar ko demo ! HAHAHAHAHAHA

thanks to myfriends who always be in my side to support me. bagi kiss sikit! :* hihiks <3


say cheese! hihi

p/s; mintak maaf kalau ada terasa hati.saya cuma manusia biasa yang cepat melenting.hihi :D

*macam kelakar gila perkataan melenting.dont you think it suits me well?HAHA

Tuesday, October 18, 2011

spouse to be-

most of my friends start talking about their soulmate, crush, boyfriend to be of them . wtheck a world im stepping in? puhlis la. but im happy for them perhaps.because im also have the same feeling as them somehow, even i denied that. but im still looking for my spouse.yeaaah a father to my children *macam nak anak banyak, you! terkejut mak.HAHA, a husband to a gorgeous wife-bajetperahsantantakhabishabis.but serious. i really mean that. i dont want to be in some of the broken family outside there who did not give an enough love to their children.nauzubillahminzalik. ya rabb, please put me away from this kind of suck thing.

i do love admire people.but im also a human.who become tired to be seen only from his side view.macaaaam sadis. haha.but im not thinking about that for the wholy mine.because i had enjoy my life before. life is short, dont make it more shorter :D

jelaous gila dapat tengok kawankawan yang dapat share orang yang tersayang di hati diorang.im not talking about parent.please refer to my title.hihi.i didnt mean to show off.im just want to be like them .

but still, i'm single.
I'M SINGLE BECAUSE ALLAH IS BUSY WRITTING THE BEST LOVE STORY FOR ME.
*really hope that.thanks the almighty !


saya cuma sayang dia sorang :D
#act, im waiting for someone.please making an effort to know me better:P gataiiii #
i want someone like him, but differ about the knowledge of religion.
i mean, nak yang muka macam dia, but ala2 ustaz gituwww. twiit kan? hihiks
i only can share him since now.

congrate to those who have the tuuuut;
my sista-hanis bukhori.ill always pray for you and the bro in law-to be .hihiks.fighting!
hannan dani-youre awesome in your own way,babe-i hope your dreams become true.i just can pray :D amin
intanabilah-be loyal my dear, just pray to HIM that he will love you ever after.ececen the rest,leave to HIM.
nadiaramli- dont trust people easily, you deserve the best.goodluck !
me- searching.............loading........HAHA.


#byebye.see ya then ,with <3.bie.

Friday, October 14, 2011

stalk-er

terasa nak tulis pasal ni.

being stalker is such a best thing to do somehow.i wonder why i being like that*serious*.rasa macam pelik kan.stalk orang tu, orang ni.and my roommates said this to me,' bie, mu ni behi perati kokre la' HAHA. and memang aku macam tu.even pegi kedai makan pon, aku akan buat benda yang sama. EVEN dengan orang yang xkenal.(tapi bukan ke arah stalk la) i mean, look on them, on their act. haha.unvoluntary action kah? haha,dan lepas tu, mesti aku boleh describe apa yang diorang  buat.hihi.best kan kan kan? haha.my classmate also realized that.*classmate baru.diorang pon macam, (kadangkadang la) "bie, bila ko tengok diorang? aku tak nampak pon" amacam der? -.- *angkat kening double jerk.HAHAHAH.kelakar tak?

and bila cakap pasal ni, it reminds me about someone.someone that i stalk at &^^$*)((*)#@$#.(teeeet.secret :P)

and i came out with a question as it passed through my "brilliant " mind,(amin kan je la !hihi)

what do you feel IF the one who you stalk, stalk you back?omgomgomgomgomgomg-.-

a-best
b-tak best langsung !

mesti best kan kan? sape ade pengalaman?share la sikit.sikit je je je.HAHAHAHAHAHAH.

serius.sebenarnya best.but sometimes its better to have a sad ending :') allah knows what the best for us.just it.maybe youre not meant to me.miss you:( HAHAHAHAHAHA.I always pray to ALLAH, to give me what HE thinks the best :')

#perlu ko awak delete post tu?sobbbbbbbs.

*gedik nok taip kok luar.sekian.



#sometimes we have to let they go even we dont want to .sobbbbs

#terima saya seadanya :D


#sincere from my stone-hearty :P 

*NOK HANGOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUT !


Sunday, October 9, 2011

hasbiebukhori come back :D

buke nok suh sambut nga red carpet ko gapo, but i just wanna share with you ols outside there that i WAS GIVEN holidays for 3months.*ecececece.was given.macey xsey, .hihik.its kinda long im not BOBEling in.HAHA,and now, here i am :D please welcome me.

actually, i have no idea to update my blog.sajo jah.tengok blog ore lain mace segar berbungabunga segala bagai.haha.yup.busy dop  uia la kot.ececece.notim interesting to share.huk menarik pasal uia, CUTI,wahahahah.sangatlah xlamo mano.3bulan der-.-, wut i wanna do to pack my holiday?but as the time past,alhmadulillah xborink pon,hihi :D

sep mung, jum hangout :D HAHA.miss naimians,a lot.thats wut i really mean.sobbbs. see ya then.



special for naimians.hihi.KBYE

Wednesday, May 4, 2011

i'll be back

first of all; thanks to ALLAH the almighty for giving me chance to have a life on 4th MAY 2011.


apakah ? sudah MAY? wee.ye ye.memang dah bersarang segala blog aku;hee.thanks reader for those who always making an effort to force me and tell me for many time to update blog.babe; sori yaa.hee.im not a blogger before nyah.*macam la orang lain lahir2 je dah jadi blogger;wee.no komen.hee.ko blogger sangat;kau la update.weee*emosional kah? hee.tade2.mood baik.BULAN baik,kite cakap2 baik2 taw. cop2.freeze.HAHA.bulan baik kah? hee.-------> I WISH I WISH WITH ALL MY HEART.FLY WITH THE DRAGON ...;weyh ! hasbiebukhori bobok.wee.stop2.hee.hee.tapi memang betul.aku berharap we.SANGAT SANGAT.MAY and bekaming days in my life akan jadi warnawarni bak pelangi cantik nun di atas sana berlatarkan langit ciptaan SANG PENCIPTA.waaaaaaah2;rase macam sasterawan.pheeeeeeewit ! haha;


hee;actually.sangat banyak cerita yang hendak dikongsi.kan lame tak update.eh? ko xperahsan kewww? oke.sedih.tsk tsk tsk.hahahahahaha(: takde lah.aku tak kisah pon.*betul keeww? hee.aku memang buat blog bukan untuk tatapan umum sebenarnya.tapi since aku taw orang lain xexplore berkembara jelajah seperti dalam JEJAKRASUL tu blog aku,so.aku xbuat private la kan.hee.macam tade gune jugak.hee.tapi kalau yang nak baca uh;sila sila.masuk2 .have a tea on your own.haha*evil laugh.hee.alang2 da baca tu,tinggal la komen or jejak.wee.nanti aku taw la korang follow.hee.nanti kiteeeew baceeew kla story awk tuu pulak .hee(aku xtaw kenapa semenjak 3 menjak ni aku tulis cemgini----> gedik) oh my !hee.

oke.meh dekat dekat sini.nak story morry.hee.*bajet banyak cerita leee tuu.hee.

takde nye banyak.saje je.nak story tentang hapa pom.still thinking.btw;

BEST TAK CUTI KORANG WE?aku?----> tak langsung.btw;tape la.ade mase ngan family pom fun ape*ayat sedap hati.pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffft;

mase cuti labour day hari tu.abah aku pegi kaaaay el.then balik malam ahad.abah,esok skulah doh la.hailohhailoh.wee.

then, hari isnin*kalau tak silap.abah packing2 barang nak gi pahang pulok.*abah abah,nok gi survey matrik pahang ko? tulun2 tengok untuk bie deh?wahahaha.okay.abah aku g kerja sebenarnya.hee.kerja kerja kerja.masa balik hari tu kan,abah pegi beli KFC,then pegi beli barang2 dapur.aku suruh die beli starch pon dia beli.wah ! terharumaru,sebab biasenyeeew die buat tak endah jeeew.hihiks.or dy nampak muke kitorang macam tak cukup kasih sayang holiday ke hape----->-.-l.wee.tapi my mom cakap,cuti panjang ni nak g kedah.weeeeee;cepat la kau datang wahai cuti yang dirindui.sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat lama tak pegi holiday we.mood holiday membuak2 oh.hepy2.tapi kejap.aku masuk u bileeeew? T_T.nak pegi nak pegi holiday !

cakap pasal u,doakan eh eh.biar aku bole asasi uia.taubat ! aku nak pergi giler we.betul.tak tipu;aku berani KERAT KUKU ,we.hee*nampak sangat tak berani.hee.tapi tolong la.tolong la.doakan yeeeew.

orang kalau cakap pasal u,mesti tanya kan.'oh.mu g nga gapo?gapo gapo?'weyyyh.nyah ! keto la.tak kan dengan wilca USOP koooowt.sabor je lah.HAHA.then orang tny'kau drive ke? kau drive?' part tuu.speechless.abashed.tak payaaaaaaaaaaaaaah tanya la we.hee.yela2.nak sindir pon ayat tapis2 leew.haha.catch up tak2? you alls ni,hee.ceq jugak kena habaq mai,wee.AKU XLULUS TEST JPJ.*eh,kenapa dicaps?haha.kupit la jpj.xpass 3 penjuru jeeew pon.ala.pijak line putih mase reverse.macam la die tak pijak kalu die buat parking.haaaaaaaish;kalau la bole dibaca atas dahi diorang,aku rase berterabur bertindan2 kat dahi tuuu;'PIJAK LINE.PIJAK LINE'.haha.kan? asal xnaik atas benteng tu okay la kan?da kire rock.wee.*memang emo la.hee.sume orang duk menganjing kat aku.ape kes? memang lumrah kan kalau kalah macam tu;wee.eleeeh;FATINABILAHMADYANI pon tak passsss la we.*kreatif tak aku eja name die.hee.ILLEGAL DRIVER pom tak pass.aku tu kire okay la.haha;JPJ,baik baik la ngan kiteeew nanti retest ni.kiteeew nak g UIA bawak kereta,weee*bajet bajet.HAHA.

hee.sangat panjang berceloteh setelah sekian lama.'naik angin ko guano?' hee.HAHA.kawan aku suh aku buat tumblr.wweyh,best tak main benda cemgitu?aku blog pom tak ley nak handle.haha.nanti2 la.hee.aku post sal korean artis .waaaaah! hot kaw nyah.orang reblog benda2 random jeeew.eeeeuuuw;haha*sila bagi back kick sikit.gedik maksima dah niii:P hee.*AKU DALAM MOOD KOREA skrang ni.anyyeonghaseyo;haha.(sebut benda ni paknil pom pandai)-------->jual sayur! HAHA.

okay.actually.banyak lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii story aku nak citer.tapi sebelum korang tadah baldi,baik aku stop.hee.aku nak citer sal AN sebenarnya;haha..apakah? wee.lain kali.lain kali.die bukan sapesape pon.*ceeeeeeh.pengakuan BERANI TAK MATI.hee.eh,ape jeling2? *sambil angkat kening double jerk.wee.salah ke nak citer sal kawan kittttew?elleeeeeeh.haha.see ya:DD papai.

p/s:waaaaaaaaaaaaaaaah;panjang tak2? kalau korang bace sampai habis.korang komen taaaw2.aku salute getar tak lepas kat korang.weeee :Pyeeeeah.tata.

Monday, April 18, 2011

i hate this mushymushy feels.


salty water is such a hyperactive ,rite ?tsktsktsk
im sad thinking of mine.
dont ask me why.because myself also struggling for that answer.i wonder why.
YA ALLAH !


people advised me to abated on what had decided to us.
tapi kenapa aku selalu menyalahkan diri aku sendiri?
just want to avoid alllllllllllllllllllllll this.
i really cant.i felt anguish when i saw their improvement.
KENAPA HASBIE MASIH DI TAKUK YANG LAMA ? 
ya allah !
*some sort of jealousy,isnt? jealous of their succesfull to make me beinng more aspire to be better.isnt that what we caled a sin? salahkah aku?


ya allah the almighty,
what an arduous life.
please give me strength to be tough on whats going afterwards
YA ALLAH !
*ya allah,bimbinglah aku ke jalanmu.ammmmin



speechless.i know you always be on myside in no matter what.
thanks ya rabbi (:
YA ALLAH !


hasbie tabah kan kan kan ?
kalaukalau bagi peluang pade seeeeeetan je kan.
bersyukur dengan apa yang allah bagi kat kau.
rezeki ada kat manamana kan kan ? 
harap2 aku dapat apa yang aku nak.
aminnnnnnnn.
YA ALLAH !

*doakan sama,tolong ?


no one perfect !*ayat common.weee
just be who you are
dont be the 'hipokriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiito' ones.
i love myself.
im proud to be 

 NURHASBIEBUKHORI
ALLAHUAKBAR !ALLAH IS THE GREATEST ! yeaaaah.hee.

*oh my !siwon ? HAHA



p/s:thanks umi,abah for all giving.mood swing sikik malam nieyh.mess you ? ada aku kesah ?hee.taknak bace pom tape.weeeee

Wednesday, April 13, 2011

is that what we called 'hangout' ? HAHA

okayokay.semalam pergi kbmall for 1 hour.ho ho. bo tanyo.meme sejam jah .heee.

meme sedih.tapi memang salah aku pun.salah aku.salah aku.hee.

abah,sori sori sori.):

and sangatsangat sori kepada INTANABILAHMOHDZAINI.*betul dop nama niey?sero betul doh((:
intan.sori banyakbanyak multiple banyak tuhh.oke.memang rasa bersalah gilllla. taubat.jangan tanya kenapa.hee.hanya orang2 tertentu je yang tau.HAHA.and for the first time,aku terlepas orang nak belanja mcflurry.okeoke.tak kisah pon.macam la aku tak boleh beli sendiri.wt*.okeoke.jangeeeey kecek udoh.HAHA.


TAPI,


kita hangout kat umah aku.bergambar2.he.gila betul.aku rasa nak gelak bila tengak pic tu balik.hee.intannnn.ore suko sangat buleh bergambar2 gtuh nga intan.HAHA.tan,pasal cito2 ngarut marim tuuuh,keep it as a secret.shhhhhhhhhhhhhhh.


intan,pic hangout kita chumel kan kan kan.HAHA.nak tengok? wahahahahahaha




kankan.intan je chumel.HARAP MAKLUM !



HAHA.edit dalam fon je.sori tak lawa.weee



ala2 gune dslr(: *kekuyalan


blurr itu seni (: kan kan ?

haha.lucu kan kan? hangout kah ? hangout kah? HAHA.hee.tak lah.tu gambar dekat rumah aku jelah.weeee.

gambar hangout intan je ada.intan,have a look (;
INTAN,ore saye yo.love u damn much (: !



intan bajet mahal.tapi gambar sisi pom still cun kan kan !


heee.sangat banyak photo diupload untuk entry kali ini.HAHA.


p/s; sori kalau post kali ini tak best.takde mood.tok ley maktab.pffffffffft





Thursday, March 31, 2011

istikharah is the best way for making decision.hee~

okay.okay.sebab entry kali ni islamic sikit.kita buat starting yang cun sikit.hee.

praise be to ALLAH lord of the world.assalamualaikum.hee~

hee.spm leaver .you might need this. me too.its kinda dizzy,bussy,boss,ache to make a decision in our real life,isnt?making choices is always hard.that i was learned before.kejapkejap.aku nak off kn tv.*cito masammasam manis tak tahu berapa kali dah main.hee.

aku tak de la pro sangat tentang solat2 sunat .kalau yang biasa2 boleh laa.isthikarah ? i better think for twice.hee.semalam aku belek2 buku.then aku jumpa sesuatu yang menarik.million thanks untuk buku title "himpunan solat2 sunat". actually,that was the old one.tapi sebelum ni,bila umi aku suruh baca,aku buat dek je.hee*sangat tak patut kan?then,sekarang,aku yang terhegeh2 mencari buku tuh.tapi tape.at least.hee~

semoga aku boleh petunjuk.aminnnnnn.aku nak share dengan korang.mai I ?




sembahyang sunat istikharah


dilakukan sebanyak dua rakaat.sebaik-baiknya dibuat di tengah malam.ini dilakukan kerana memohon satu-satu petunjuk dari ALLAH ta'ala.


lafaz niat:
*arab punye susah la nak tulis.keyboard aku ada yang malay je.niat dalam bahasa melayu pon tak salah kan?ALLAH faham.yang penting kene niat.hee!(sahaja aku sembahyang sunat istikharah dua rakaaat kerana ALLAH ta'ala)


surah2.
alfatihah.then surah ak-kafiirun
alfatihah. then surah al-ikhlas


di dalam sujud akhir dibaca:
"suhhanakala i'lmalana illa ma a'llamtana innaka antal a'limulhakimmmm."(40 kali)
* kalau yang ada ' baca huruf ain taw.bukan alif.faham tak ?hee,(xpandai explain la)


selepas memberi salam bacalah surah alfatihah untuk dihadiahkan kepada:


1) rasulullah s.a.w
2)sahabat2 nabi
3)wali2 ALLAH
4)sekalian muslimin dan muslimat


jangan bercakap2 laagi,hanya bulatkan di dalam hati menyerahkan perkara itu kepada ALLAH untuk menunjukkan sesuatu alamat di tempat tidur itu. Tidurlah dengan berwuduk dan berpakaian bersih.insya ALLAH dapatlah alamat sama ada baik atau tidak.


doa selepas sembahyang sunat istikharah
*dia tulis.tapi aku tak nak tulis.sebab in ARABIC version.korang baca doa sendiri lah.hee~takpe kot.


oke.done.buku ni tulis macam ni.try la buat.i.ALLAH.kekeliruan kita ada jalan penyelesaiannya.kalau adaa sebarang kekeliruan contact 013*3*****.hee~





apakah?thanks sangaaaat.muaaahxs.*tetiba menyelit


love it (:




Monday, March 28, 2011

SIAPA YANG TAK OKAYYYY? (:


thats why SPM is not the END (:



'semangat baru
perjuangan yang satu
dan matlamat hidupku
hanya untukMU'

saya lebih daripada okay.that what we called 'SUPEROKAY'

MY FUTURE IS WAITING.
JUST REMEMBER,OUR HISTORY IS NOT OUR DESTINY.YEEEEEEEAH!


terima kasih yang tidak terhingga kepada parents aku.dun wori about me.im okay.superb okay.aku tak makan kalau tak de selera.bukan sebab KECEWA.haha.bagi kfc,aku makan ape.thanks umi,abah.walaupun dia tak cakap pergi kfc tu untuk celebrate aku punya kejayaan .KEJAYAAN,okay jugak kan? haha.tapi malam tu adek aku bisik kat telinga aku,

"bie,abah nak g kfc malam ni sebab bie buleh 7A"

7A pon celebrate ker?haaaish.mestilah ! asal? ade yang nak cari pasal ke?hee~*gedebe dop?

hari ni bfdey abah aku,abah.selamat hari lahir.semoga dicucuri rahmat dan semoga mendapat mardhotillah.cehhhh.ILYSM~

umi nak beli kek untuk abah.sebab dia msg aku takdi;

"B ARI NI B'DAY abah.UMI Cadang nak beli sebiji kek buat Abah.kalu jadi kita gi beli ptg ni"

aku tahu ,dalam masa yang sama umi cuba nak ceriakan aku.sebab umi kol sebab tanya aku dah makan ke dah bangun ke.sebab semalam aku tidur dari pukul lapan sampai pagi ni.

tidur pun boleh buat parents bimbang ke?haha

lagi satu,ustazah kat tahfiz aku pun dah tanya aku.sebab dah seminggu aku tak pergi kelas tu.hee~ hari ini aku nak pergi.nati mesti aku jadi macam artis sebab orang tanya result aku.hee~

last,umi jangan bimbang.

BIE OKAY. (:

asasi undang2? peguam syariah to be:P

Friday, March 25, 2011

alhamdulillah (:


okay. baru terasa nak update blog dan status fb selepas dua hari penangan result SPM.
*baru ada kekuatan sebenarnya
sangat berbisa. pedih. sakit. sedih. dan sewaktu dengannya. 

oke.first sekali.aku nak mintak maaf sangat2 dengan parents aku sebab xboleh bagi seperti yang umi and abah harapkan. umi, abah, bie mintak maaf sangat. bie meme tak pandai.umi ngan abah terlalu mengharap .bie xtahu nak oyak gano tapi bie sediri pom sedih sangat. SANGAT.

oke.dah letih nangis.aku sebenarnya dah tak mau nangis2 *sambil kesat air mata.thanks for those yang support aku starting from now and forward.terharu giler seyes.thanks yang tidak terhingga kepada bestiz aku,NURUL HANNAN MOHD DANI for your words yang sangat bermakna. thanks jugak kepada bestiz dan rakan-rakan aku yang lain.thanks kepada kakak aku yang memahami aku.thanks jugak kepada adik aku yang selalu menyedapkan hati aku dengan mengatakan result aku buat dia tercabar dan susah nak fight aku.and thanks for laughing me sebab aku nangis.kau GILA, dek.thanks kepada adik2 aku yang lain yang tak tau ape jasa korang kat aku. and special thanks to UNA,adik aku yang kiut miut tuu.akak terharu SANGAT,dek.thanks jugak yang terlibat secara langsung dan tak langsung memberi kata-kata semangat kat aku.thanks.

oke.first2 aku dapat result masa 23MAC2011 tuhh.aku memang tak rase ape2.taubat tak nangis.betul.sampai adek aku cakap , "aku ingat mung nok tiok takdi".oke.dah cukup membuktikan yang aku memang tak nangis.langsung.sampai hannan cakap."bie,tough mung .masa aku berpaling kat belakang.tengok mung duk kecek ngan sep2 ne."oke then.tak cukup lagi ke bukti tuh ?rasa macam nak gila tak nangis.aku tak tahu kenapa.aku sedih.tapi air mata aku tak nak keluar.seyes cakap.aku sedih giler kot.result 'CANTIK' giler kan.

then,masa aku sampai rumah tu, hannan texts aku sebab dia down gila.then,dia kol aku.aku cakap2 ngan dia.and tetiba ,ayat dia,'mung biso pado aku la ,bie.sebab mung ado 3B+.xsupo aku' tsk tsk tsk tsk air mata aku jatuh.aku tak tahu kenapa.aku baru sedar result aku teruk gila.aku nangis sampai tak leh cakap.yes.memang hannan terkejut.hannan,thanks sedarkan aku.thanks kawan.mung saim aku dunia akhirat. btul ni.tak tipu.aku SAYANG mung sangat.then,abah kol tanya result.padahal aku tahu dia dah tahu *rase macam satu penghinaan bila abah kata .TAHNIAH.ya allah. mung ni bakpo HASBIE?

aku try terima hakikat yang aku hanya dapat 7A.4B. and paling sedih . B+ untuk subjek yang aku minat giler.kadang2 aku terfikir,kan bagus kalau yang B+ tu dapat A-. A- pon takpe."ya allah,adakah aku tergolong dalam hamba-hambamu yang tidak bersyukur?".oke then.kadang2 aku rase macam jahil giler kot.kenapa aku tak boleh terima qada' qadar ALLAH.ya allah,kuatkanlah iman ku.berilah petunjuk dan hidayahmu kepada ku.aku selalu berdoa,"ya allah,berikanlah yang terbaik untuk hidup dan matiku."MUNGKIN INI YANG TERBAIK. kembalikanlah aku ke jalanMU ,ya allah.kadang2 aku rase jahil sangat.sedih2 macam ni baru nak ingat ALLAH kan.nauzubillah minzalik.jauhilah diri aku daripada segala jenis kekufuran dan kejahilan.pasal result aku, perlu ke aku cakap aku boleh berapa A+, A-,B+ korang dah tau,B.oke setakat tu gred result aku,teruk kan ?

24MAC2011.menjalani hari2 yang biasa dengan adik aku .UNA. aku nangis. tak tahu kenapa.mengenangkan result la kot.and aku tak tahu kenapa UNA buat fiil je hari tu.sikit2 nak nangis.time aku tengah badmood pulak tu.aku sampai mati akal.kenapa,Dek? dia bukan faham pon ape yang aku rase.then,aku tak tahan sangat.sampai aku nangis depan dia.reaksi UNA ; berhenti nangis dan pandang aku semacam.yang aku tak sangka,dia peluk aku lepas tuh. bagi kanak2 yang baru berusia 1 tahun 3bulan. aku jadi terfikir, dia faham ke? ya allah,sangat tersentuh aku. thanks ,ADEK.


a hug that i cant forget ever

hari ni baru aku rasa macam dah boleh terima kenyataan yang aku patut bersyukur dengan result aku.sebab orang lain punye result ada yang lagi teruk.tapi kadang2 aku fikir. *result orang lain yang lagi tinggi tuh? oke.stop thinking.aku redha ,ya allah.


"mungkin apa yang kamu merasakan yang terbaik untuk kamu itu tidak baik,dan mungkin apa yang kamu merasakan tidak baik untuk kamu itu adalah yang terbaik untuk kamu.kamu tidak mengetahui,sedang ALLAH maha mengetahui."

-surah albaqarah-*bila nak hafal surah ni? i.allah (:


25MAC2011.berjanji pada diri sendiri.tekad untuk tidak mengulangi kegagalan SPM.dam tekad untuk tak nangis*tapi nangis jugak.tape.keep on trying mat salleh cakap. doakan yang terbaik untuk aku.abah aku baru tengok result aku hari ni sebab baru balik .then,abah cakap,"takpo doh ni". abah,"takpo doh ni " tu maksudnya teruk ke? bie tahu abah still rase kecewa even you said that.thanks kepada orang2 yang tak habis2 mengucapkan tahniah kepada aku = family besar aku. sekali lagi aku nangis sebab mak saudara aku peluk aku.aku tak tahu kenapa. oke. aku memang LEMBIK. the salty water out nonstop.then,kakak aku tenangkan aku suruh berwudhu'.kenapa perlu orang jumpa aku untuk mengucapkan kata-kata tahniah ? i thought i cant face them yet. tapi tape. practise makes perfect.datang la. tapi jangan datang sekali gus.hee :D takut nangis tak henti2 nanti.terpanjang lah pulak.harap2 aku lebih matang untuk hari2 seterusnya.GAGAL SEKALI TAK BERMAKNA GAGAL SELAMANYA.

'ya allah,berikanlah kejayaan kepadaku di dunia dan di akhirat '

thanks kepada yang baca;thanks jugak kepada yang tak baca. SEKIAN.


p/s: congrate kepada yang dapat straight A's.awak yang dapat 7A+ tu,saya bukan tak nak wish kat awak.saya tak berani.takut awak tak bagi feedback yang baik ;btw,congrate .even awak anggap saya enemy awak,saya ingat friendship kita sampai bila2.insyaAllah.congrate, best student !




Monday, March 21, 2011

budak baik hari ini (:



nk tengok tak budak mana yang baik SANGAT SANGAT tuhh. oke let me show you ;




alahh.shy shy cat ini budak .oke.geli.



untuk kesekian kalinya.dia tidur dari pukul lapan sampai pukul sepuluh lebih .OMG ! terror nyer hasbie tidurkan dia .haha. oke stop PERAPsantan.haha.oke la. baik sangat la awak hari ni budak hingusan musyuk musyuk.macam tau tau je kak bie banyak kerja kan .kan. cehhh .kak bie (: manja tak ? *tahap gedik melampau.oke stop hasbie.readers gonna have fever you know?tapi betul la .memang aku ajar dia panggil aku macam tuhh.nasib jer dia tak petah bercakap lagi sekarang.kalau tak,aku ajar di panggil aku. the most honest name in this world; KAK BIE CANTIK. hehe .cantik ke? asal korang tanya macam tuu?ade aku kesah ? "curi raja lawak punye title episod ke berapa entah " hehe,.oke let me introduce her

NAMA ; NUR HUSNA BALQIS BUKHORI
PANGGILAN MANJA ;UNA, NA, SU NA, BALQIS, ADIK.
LAIN-LAIN:TANYA DI KAUNTER PERTANYAAN

p/s; yang paling femes una la.

thanks adik yaa.hari ni you're doing very very very goood job.oke flying kiss skit.hehe.*ala2 caring. 

NATI BESAR WAT BALOH NGA AKU JUGOK NIHH. jadi tok keneey budi.sebab dio tok peheey gapo2 maso aku caring ko dyo time little cute child. heeeh. (kelate jati.oyeeeah! pRoud to be kelantanese.)


tok pasal2 femes budop ni hari ni.so,i nasihatkan kat u all.jangan baca pasal budak musyuk masyam ni.hehe