Monday, December 12, 2011

hasbie taip benda FAKTA? ohmyyyy .

hai . assalamualaikum :)

terasa nak update blog sebab nak beat BLOG AKU BUKAN BLOG BAPAK KAU . haha. bajet doe. haha takde ah. saje nak kongsi apa yang aku TER-tengok kat buletin 1:30 tadi. eh,aku pon tegok berita nyah . ingat bapak kau je bole ? hihi

KEBERANGKATAN PULANG SULTAN YANG KE -13 . okaaay sedih T.T


tolong jangan cakap korang tak kenal ! *muka cuak .

okay .hari ini genap 12 disember 2011. cukuplah 5tahun pemerintahan TUANKU MIZAN ZAINAL ABIDIN .tadi aku tengok baginda sultan diarak keliling kampung  DATARAN PARLIMEN .dan tidak ketinggalan baginda bersalaman dengan pegawai istana sebelum berangkat dari ISTANA NEGARA.  biasa la kan, berkumpul untuk bagi sepatah dua kata   katakata terakhir . yang aku perasan kat situ yang turut sama menyertai upacara tu of course la tidak lain tidak bukan perdana menteri kita dan isteri beliau .tapi sebenarnya Keberangkatan baginda berdua diiringi Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek selaku menteri pengiring dan isterinya, Datin Seri Che Sharifah Ismail. # copypasta ni
 baginda jumpa  menterimenteri kabinet yang pernah bekerja satu bumbung dengan baginda la. nak mintak maaf kot. 

aku takthu kenpe tapi rasa macam sedih siot mase tengok berita tadi. macam cepat gila kan dah tukar pemerintah ? mungkin sebab dia hensem berkaliber la kot. hehe. oke gedik . tapi no wonder la kan sebab baginda menjadi raja termuda yang menaiki takhta mase umur 36 tahun. kau hado ? haha. memang tak lah kan . haha *gelak jahat. tapi sumpah aku rase respect kat dia. *macam la aku notice rajaraja sebelum ni tetttt. haha. baginda kan macam menyerlah sebab tu aku tahu serba sedikit. lagipun isteri cun beb. PEMAISURI NUR ZAHIRAH suits him well:) aku taktahu kenape tapi rasa macam baginda seorang yang memberi komitmen terhadap sesuatu perkara. and aku rase baginda antara raja melayu yang sangat mengambil berat pasal agama.bukan nak cakap yang lain tak bagus. haissssh susah nak update pasal sultan ni.sebab tadi dalam berita, pembaca berita tu cakap yang baginda selalu solat jemaah bersama rakyat . 

"PERBEZAAN SOLAT BERJEMAAH DENGAN SOLAT BERSENDIRIAN ITU ADALAH 27 DARJAT"

so memang bagus la kan. tapi kenapa tadi aku tengok baginda main salam je dengan betina perempuanperempuan yang hulur tangan kat baginda ? hah takleh pertikai eh ? okay silent -.-
just think positive. mungkin taknak bagi orang yang jahil agama tu aib. okay tutup cerita pasal ni. hihi

then tadi, kirakira pukul 1 lebih tadi baginda bersama isteri terchenta dah naik flight nak balik Terengganu .yelakan . dah orang lain nak naik takhta. depa pon blah ah. memang dah adat macam tu. even baginda still muda terangtangtang umur 44 tahun, tapi kalau dah sampai seru, eceh . sampai seru . haha. lebih kureng la. maksudnya, kalau dah genap 5tahun pemerintahan, memang kena serahkan pemerintahan kat raja lain la pulak. ikut turn.



 PATIK MENJUNJUNG KASIH, TUANKU. 
daulaaaaaaaaaaaaaaaaat tuankuuu t-.-t 

 dan yang akan menggantikan baginda sultan ialah sultan kedah :
#bila la raja kte ni TUANKU FARIS PETRA? cant wait laaaa .

TUANKU ABDUL HALIM MU'AADZAM SHAH.
welcome to the world :)
apapun , harap2 pemerintahan baginda lebih baik daripada yang sebelumsebelumnya.

p/s : perghhhhh macam tak caye aku update pasal ni. apa macam ? *angkat kening double jerk .
apaapa kesalahan, patik mohon maaf .
my keyboard ends here.papai :Pp

4 comments:

  1. bagos bie. oe xtahu pon pasal ni. hehehe~

    ReplyDelete
  2. haha lucu dayah . ore baru tahu lepas tengok berita tu. lebih kure lahhhh :)

    ReplyDelete
  3. cara mg kecek xpernah beruboh kea bie ?
    * bajet matang XP

    ReplyDelete
  4. haha gano mcah ? haha aku meme xsey jadi matang supo mung pon. wahahaha :P btw, malu eh mung baco. auww

    ReplyDelete